Pretraga
Asortiman
  Menu Close
  Back to all

  Kako izabrati pravu tuš kabinu: 7 koraka do savršenog izbora

  Kako izabrati pravu tuš kabinu: 7 koraka do savršenog izbora

  Kako izabrati pravu tuš kabinu: 7 koraka do savršenog izbora

   

  Prilikom odabira savršene tuš kabine, važno je uzeti u obzir ne samo estetiku, već praktičnost i kvalitetno iskorištavanje vašeg kupaonskog prostora. U ovom blogu pišemo vam 7 najvažnijih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom odabira tuš kabine za vašu kupaonicu.

   

  1. Veličina i oblik kupaonice

  Prvi korak u odabiru tuš kabine je procjena veličine i oblika vaše kupaonice. Razmislite o dostupnom prostoru i odaberite tuš kabinu koja će se uklopiti u vašu kupaonicu bez ometanja protoka i kretanja.

  Ukoliko raspolažete manjim kupaonskim prostorom, preporučili bismo vam tuš kabine polukružnog oblika sa kliznim vratima. Na taj način biste znatno uštedili na prostoru zbog zaobljenih rubova tuš kabine. Imajte i na umu da su najčešće dimenzije polukružne tuš kabine 80x80cm, 90x90cm.

  S druge strane, ako raspolažete većim kupaonskim prostorom, tada se ne morate puno brinuti hoćete li pronaći kupaonsku opremu po vašoj mjeri. Tada se savršeno uklapaju i prostranije tuš kabine pravokutnih oblika ili tuš stijene (walk-in).

  Ukoliko niste sigurni koja dimenzija i vrsta tuš kabine bi bila optimalna za vaš kupaonski prostor, uvijek ste dobrodošli kod nas sa svojim skicama i nacrtima za stručne savijete.

   

  1. Vrsta tuš kabine

  Postoje različite vrste tuš kabina; zatvorene tuš kabine s kliznim vratima ili okretnim vratima. (Okretna vrata mogu biti s otvaranjem prema unutra/ ili van. ) Također, tuš kabine postoje u raznim oblicima; od praktične polukružne, klasične kvadratne do elegantnih i prostranijih pravokutnih tuš kabina.

  Odabir savršene tuš kabine dodatno su zakomplicirali današnji trendovi i širok raspon varijacija boja profila; od srebrnih, moderno crnih ili luksuzno zlatnih. Prije odabira tuš kabine razmislite želite li prozirno staklo, mutno staklo ili pak sivo staklo. Imajte i na umu da odabir koji odstupa od ''klasike'' utječe i na cijenu. Naravno da ćete tuš kabinu sa sivim staklom i zlatnim profilima više platiti nego tuš kabinu sa prozirnim staklom i srebrnim profilima.

   

   

   

  1. Materijali i završna obrada

  Materijali od kojih je izrađena tuš kabina mogu imati veliki utjecaj na njen izgled, trajnost i održavanje. Kaljeno staklo je popularan izbor zbog svoje transparentnosti i elegantnog izgleda, a usput pruža osjećaj prostranosti u kupaonici i omogućuje prodor prirodnog svjetla u kupaonicu.

  Aquaestil, hrvatski proizvođač kupaonske opreme nudi širok izbor tuš kabina visoke kvalitete. Poznat je po svojoj stručnosti i dugogodišnjem iskustvu u industriji kupaonske opreme. Njihove tuš kabine izrađene su od visokokvalitetnog kaljenog stakla (6mm/8mm) s posebnom pažnjom posvećenom završnoj obradi kako bi se postigao atraktivan i izdržljiv proizvod.

  Također, Aquaestil-ove tuš kabine su tvornički tretirane nano premazom protiv kamenca čime se značajno olakšava čišćenje i održavanje tuš kabine

   

  1. Funkcionalnosti i dodatna oprema

  Razmislite o funkcionalnostima koje želite u svojoj tuš kabini. To može uključivati različite masažne mlaznice, termostate za kontrolu temperature vode, ugrađenu rasvjetu ili zvučnike. Odaberite tuš kabinu s dodatnom opremom koja će poboljšati vaše iskustvo tuširanja.

   

  1. Sigurnost

  Sigurnost je važan čimbenik prilikom odabira tuš kabine, posebno ako imate djecu ili starije osobe u kućanstvu. Pazite da tuš kabina ima protukliznu površinu na podu i stabilnu konstrukciju koja će pružiti sigurnost tijekom ulaska i izlaska iz kabine.

   

  1. Održavanje

  Razmotrite koliko jednostavno ili teško je održavanje tuš kabine. Tuš kabine s posebnim premazima koji odbijaju prljavštinu i kamenac mogu biti lakše za odražavanje. Također, odabrati proizvođača na kojeg se možete osloniti za rezervne dijelove i njihovu dostupnost. 

   

  1. Budžet

  Pri odabiru tuš kabine, važno je imati jasan budžet na umu. Cijene tuš kabina mogu varirati ovisno o vrsti, materijalu, dodatnoj opremi i marki. Postavite si realne financijske granice i istražite tržište kako biste pronašli najbolju kombinaciju kvalitete i cijene koja odgovara vašim potrebama i mogućnostima.

   

  ZAKLJUČAK

  Kada odabirete tuš kabinu za svoju kupaonicu, ne zaboravite da je važno uzeti u obzir više faktora. Veličina i oblik kupaonice, vrsta tuš kabine, materijali i završna obrada, funkcionalnosti, sigurnost, održavanje i budžet - sve su to bitni čimbenici koji će vam pomoći da pronađete savršenu tuš kabinu za vaše potrebe.

  Komentari
  Objavite svoj komentar Close