PE-HD ZA VODU I PLIN

PIPE-LIFE

Pipelife tlačne cijevi i spojni elementi izrađeni iz PE 80 i PE 100 dokazali su se tijekom dugogodišnje upotrebe kao vrlo ekonomični sustavi za vodoopskrbu. Oni se još koriste i u opskrbi plina i odvodnji. Daljnja upotreba im je kod industrijskih vodova, transportnih vodova, odlagališta otpada, pripreme umjetnog snijega na skijalištima, raznim pomorskih vodovima a zbog svoje elastičnosti koriste se za sanacije postojećih vodovodnih mreža bez kopanja.

Zavisno od vanjskog promjera isporučuje se u kolutovima dužine 100 m i palicama dužine 12 m. Palice su složene u drvene okvire – palete. Tlačne cijevi za vodu su crne boje sa uzdužnim plavim crtama. Cijevi su na svojim krajevima zatvorene plastičnim poklopcima ili čepovima.

OPĆA SVOJSTVA POLIETILENA
Stalnim razvitkom polietilena kao sirovine posljednjih godina došlo je do znatno veće primjene polietilenskih tlačnih sustava. Ovome su doprinijele i nove međunarodne norme ISO 9080, EN 1555, EN 12201 kojima se dopuštaju veći radni tlakovi.
U usporedbi s drugim plastičnim masama polietilen pokazuje izvanrednu otpornost na difuziju pa je stoga vrlo prikladan za dugogodišnji vijek korištenja pri transportu vode ili plina.
Daljnja izvanredna svojstva su mu elastičnost i UV –postojanost ( posebice kod crnog obojenja ) .