PE-X

REHAU

REHAU je sa svojom jedinstvenom ponudom programa u Europi vodeći ponuđač rješenja na bazi polimera za sustave PVC stolarije i fasada, kućnih instalacija i sistema grijanja / hlađenja te cijevi za područje niskogradnje. S tehničkim kapacitetima svog „Centra za inovacije u gradnji“ i edukativne kompetencije REHAU Akademije poduzeće nudi svojih kupcima podršku kada je riječ o tehničkoj primjeni proizvoda i o komercijalnim pitanjima.

RAUTITAN - sustav za pitku vodu i grijanje

RAUTITAN. Univerzalni sustav kućnih instalacija za pitku vodu i grijanje. Zbog mnogobrojnih mogućnosti primjene sustav je fleksibilan i uvjerljivo ekonomičan. Sa svim potrebnim certifikatima i registracijama.

Svestran
RAUTITAN – nova generacija predstavlja sustav univerzalne primjene za:
- instalacije pitke vode
- instalacije grijanja

Profesionalan
Široki program međusobno optimalno usklađenih komponenti čini RAUTITAN idealnim sustavom za praktično svaki zahtjev i za sve moguće uvjete primjene. Rafinirana tehnika spajanja primjenom pomične navlake omogućava trajno nepropusni spoj bez dodatnog O-prstena i osjetno olakšava instalaciju.

Beskompromisno siguran
RAUTITAN ispunjava sve želje pri instalaciji i u svakodnevnoj praksi. Počevši od mesinga, preko plemenitog čelika, pa sve do inovativnih polimernih materijala osigurava ne samo dugotrajnost i sigurnost. Upravo plemeniti čelik i polimerni materijali ispunjavaju najstrože standarde higijene – i danas i u budućnosti.

RAUTHERM S - sustav za podno grijanje

RAUHERM S cijev za grijanje sastoji se iz peroksidom umreženog polietilena (PE-Xa) i odgovara normi DIN 16892. Ovakav način umrežavanja je postojan pri visokim temperaturama i tlaku zbog prisustva peroksida. Molekule polietilena povezuju se u trodimenzionalnu mrežu. Ovakav postupak osigurava jednoliko i visokokvalitetno umrežavanje po cjelokupnom poprečnom presjeku. Zahvaljujući visokoj fleksibilnosti PE-Xa materijala, cijevima se može bez problema rukovati i pri težim uvjetima rada, kao npr. niskim vanjskim temperaturama.

RAUTHERM S cijevi podvrgnute su stalnoj kontroli kvalitete i uslijed toga prolaze kroz mnogobrojna ispitivanja i dugotrajne testove, kako bi se osigurala visoka kvaliteta koju REHAU garantira na REHAU cijevima. U standardna ispitivanja REHAU ispitnog laboratorija spadaju između ostalog: određivanje sile pucanja, otpornost na udarce, vlačno ispitivanje i ispitivanje na starenje.
DIN-CERTCO upisi (registracije) (Registar-br. 3V226 PE-Xa ili 3V227 PE-Xa) potvrđuju primjenjivost cijevi za dimenzije 14, 17, 20 i 25 u instalacije grijanja te nepropusnost na ulazak kisika, prema DIN 4726/DIN EN ISO 15875.

Tehnika spajanja s pomičnom navlakom je brza, jednostavna i sigurna. Nepropusna tehnika spajanja može se prema DIN 18380 (VOB) postaviti čak i u estrih. O-prsten se kod ove tehnike spajanja ne koristi i nije potreban iz tog razloga što cijev sama po sebi u spoju ostvaruje nepropusnost.